söndag 22 mars 2009

Pizzakväll i starka vänners lag


Som ett led i våra förberedelser hade vi ikväll en liten pizzabjudning tillsammans med några av våra fans


Vi bjöd på gamla godingar blandat med helt nya pizzor. En riktigt stor nyhet var att vi hade inte mindre än tre olika degsorter:
1. Vanlig vetedeg (på vetesurdeg). Samma deg som förra gången (se Martins recept)
2. Ostdeg
3. Tomat- och fänkålsdeg. Denna fick en underbar färg och smak (se bild nedan)
Om någon vill ha recepten på dessa degar så är det bara att hojta till (skriv en kommentar t.ex.)

Vi gjorde totalt 15 pizzor och alla gäster gick hem nöjda och belåtna. Här får ni ett litet medley av vad som kom ur stenugnen ikväll:
#2 - Vurma (Lax, ingefärsyohgurt, avocado och tomat)


#1 - Tutti Frutti (Gorgonzola, skinka och färsk frukt)


#4 - Caprese (Mozzarella, Tomat och basilika)


#5 - Alla Ostar (4 dessertostar och fikonmarmelad)

Under våran vedugnswekend i Karbenning kommer vi tyvärr inte kunna ha varken 3 sorters degar eller 10 olika sorters pizzor. Därför genomfördes under kvällen en omröstning där alla närvarande fick rösta på sina två favoriter. Här är resultatet av Stockholm, Karlstads och Märstas röster. Det ser ut som om det blir 7 pizzor att välja bland.

#1 - #7 har ni redan sett i vårt Menyförslag 1.
#8 - #10 ser ni här:
Som ni ser har vi börjat bestämma lite datum och lite priser. Dessa är preliminära tills vidare.

14 kommentarer:

  1. Kommer det att vara någon pizza med champagne i? Det skulle jag gilla.

    SvaraRadera
  2. Petter: Vad sägs om detta förslag?

    Vi toppar ju som bekant pizza #1 Tutti Frutti med säsongens frukter. I juni betyder det t.ex. solmogna jordgubbar. Om vi låter dessa ligga och dra i champagne ett dygn innan så borde de väl smaka gott av skumpan.

    Champagnegubbar, gorgonzola, skinka och ruccola - kan det bli bättre?

    SvaraRadera
  3. Ser fantastiskt ut! Kan Pizza räknas som tapas kanske? Vi laplandsbor blir väldigt sugna...

    SvaraRadera
  4. Smart tänkt Fred!

    Vi kan ju även ha champagne som måltidsdryck. Jag har hört att det ska passa väldigt bra till pizza.

    SvaraRadera
  5. Jag gillar champagnejordgubbar! Men jag gillar champagne och tabasco också, och kan inte bestämma vad jag gillar mest...

    SvaraRadera
  6. Sandra: Ja det är klart att vi ska ha pizza på vår tapasfest. Jag föreslår att vi då gör små "bite size"-pizzor

    My: You know it baby!

    Petter: Jag tycker inte du behöver bestämma dig. Be helt enkelt servitörerna om att få halva pizzan med #1 Tutti Frutti, och halva pizzan med #6 Stark. Då får du det bästa av två världar !

    SvaraRadera
  7. Fredde, kan du inte göra en baka-bröd-för-Dummies-guide? Jag gick ju snabb/intensiv kursen i sommras, men det var svårt att ta det nästa steg kan man säga.
    Btw, pizzorna verkar galet bra, måste bli hur bra som helst med champange indräknta jordgubbar till.

    Hare gött!

    SvaraRadera
  8. Familjen Calderon: Jo det kan jag såklart göra. Vad vill du ha för sorts bröd? yp det vi bakade i somras?

    Detta året kommer jag dra med mig surdegarna på roadtripen så då blir det riktig bakning=)

    Ha det bra !

    SvaraRadera
  9. Jag vill ju ha gott bröd, med myckte frön i sånt bröd som väger lite så man blir mätt, inte bara luft, gärna mörkt....mmmm mörkt!

    SvaraRadera
  10. Familjen Calderon: Jag tror det du söker är surdegsbröd på rågmjöl. Jag har en massa bra recept men det är lite krångligt att komma igång.

    Därför tänker jag att du först ska göra ett bröd med jäst. Jag ska baka, fota och lägga upp på brödbloggen någon dag.

    SvaraRadera
  11. wehooo!

    ps detta e inte brödbloggen??

    SvaraRadera
  12. Familjen Calderon: Nej nej nej...detta är vedugnsbloggen. Om jag bakar bröden i en vedugn så lägger jag upp dem här.

    Jag kanske kommer göra ett undantag denna gång och lägga dem här iaf ;-)

    SvaraRadera
  13. Ge mig länken till brödbloggen, hittar inte den.

    // Pavel

    SvaraRadera
  14. Familjen Calderon: En annan mycket eminent blogg finns här: breadoffred.blogspot.com

    Inte uppdaterad sedan ett år tillbaka, men vem vet. Den kanske återuppstår snart

    SvaraRadera