onsdag 25 mars 2009

De flesta misstag sker på fastande mage

Hanna ringde vid arbetstidens slut idag och vi diskuterade vad vi skulle äta till middag. Vi bestämde att vi skulle äta av det som fanns hemma...man ska ju inte slänga mat.

Jag kom med den (i vanliga fall) briljanta idén: Vi äter pizza! JAAA sa Hanna, men då behöver vi ju deg. Jag skyndade mig hem och gjorde misstag nummer 1 och 2.

1. Kall surdegsgrund direkt ur kylen = dålig jäskraft = dålig deg. Degpluttarna flöt ut och betedde sig allmänt störigt.
2. Jag gjorde dem större än vanligt. I vanliga fall gör vi dem på ca 170 g styck. Jag spejsade till det och tog 250+ g

Inte långt efter detta kom misstag nummer 3. Jag skyndade på jästiden. Inte bra... jag vet ju att det alltid skiter sig då men vad gör man inte när magen kurrar.

Misstag nummer 4 var att jag tog alldeles för lite tomatsås och hade rätt varm sten i ugnen så första pizzan såg ut så här:

Slutligen gjorde jag misstag 5 (länkar tillbaka till misstag 2 - storleken). Jag gjorde pizzorna för tjocka, p.g.a. misstag 4 tog jag nu alldeles för mycket tomatsås så slutresultatet blev en soggig, såsig pizza utan riktig smak.

Slutsatsen är att pizza är en rätt som ska ges tid, helst tillagas tillsammans med goda vänner och viktigast av allt: Använd aldrig, ALDRIG kall surdegsgrund som jäsmedel. Det är slöseri på bra surdeg... använd hellre jäst.

Sov gott kära fans. Vi ses en annan dag

2 kommentarer:

  1. Känns bra när proffsen gör bort sig!
    Du snart är du skylldig mig lite cach :P

    SvaraRadera
  2. Familjen Calderon: Jag vet...jag räknar ner till 28 April =) Då ska jag starta en förundersökning som ska utröna om du vart nykter i en hel gravididetsperiod =)

    SvaraRadera