måndag 9 mars 2009

Je ne parle pas français

I helgen var delar av Team Vedugn i Paris för att utföra undersökningar inom den franska pizzavärlden. Främst undersöktes pizzadegar.

Vi styrde kosan mot martyrernas berg och Sacré-Cœur (som, tro det eller ej, är en gammal ombyggd pizzeria från förr i tiden. Numer används den mest till annat)
Där hamnade vi på en pizzeria med levande musik i form av en pianist. Tanken väcktes att även vi borde ha levande musik. Förslag på "artister" mottages med öppna armar.
Nu till pizzorna:
Som väntat serverades inte vedugnspizzor och inte heller fick vi pizzor med kall topping. Men en pizzabotten är en pizzabotten oavsett om man låtit skinkan åka med in i ugnen eller ej.
Gruppen smakade noggrant på ett flertal olika bottnar och kunde efteråt enhälligt sluta sig till att kocken troligtvis använt sig av levain i sin deg. Något som även Team Vedugn borde prova på vid tillfälle.

3 kommentarer:

  1. Vad tror ni om Sofia Karlsson, hon kanske kan göra ett stopp på sin turné? Jag tror hon skulle göra sig ypperligt i en vedugnsomgivning!

    ps. nästa stop på turnén är tisdag kväll på södra teatern, kommer bli grymt!

    /Lars

    SvaraRadera
  2. Vem hade kunnat ana att Sacré-Cœur var en pizzeria!

    Det vore roligt med en lokal förmåga från kommunen där alla hjälper varandra.

    /m.y.

    SvaraRadera
  3. Det här är nog den bästa pizzablogg jag läst! Jag änskar att jag hunnit läsa denna pizzaguide innan jag var i paris. men nu finns det ju anledningar att åka tillbaka!

    SvaraRadera